Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


Κινησιολογικός Καφενές - Προς τους αγαπητούς συζύγους
1352 αναγνώστες
Σάββατο, 24 Απριλίου 2010
11:30

Οικιακές δουλειές: Χάστε μέχρι και 8 κιλά τον χρόνο

Σας φαίνεται υπερβολικός ο ισχυρισμός ότι η αύξηση της κίνησης μέσα στο σπίτι μπορεί να συμβάλει στον έλεγχο ακόμη και στην απώλεια του βάρους μας?

Τα τελευταία χρόνια πολλές είναι οι έρευνες που αποδεικνύουν ότι η παχυσαρκία σχετίζεται περισσότερο με την έλλειψη κίνησης παρά με την αύξηση πρόσληψης τροφής.

Μικρές αλλαγές, μεγάλα οφέλη

Σήκω από τον καναπέ! Οτιδήποτε χρειάζεσαι μπορείς να το κάνεις μόνος σου. Πήγαινε στην κουζίνα να φτιάξεις τον καφέ σου, στρώσε τραπέζι και σέρβιρε εσύ, κάνε έναν έλεγχο στη ντουλάπα και τα συρτάρια σου.
Κλείσε την τηλεόραση, βάλε τα αγαπημένα σου τραγούδια και χόρεψε. Μισή ώρα χορού είναι αρκετή για να φτάσεις τον στόχο σου. Βελτιώνεται η διάθεσή σου και δαπανάς 200 περίπου θερμίδες.
Κάνε εσύ τις δουλειές στο σπίτι. Πλύνε τα πιάτα, ξεσκόνισε, βάλε ηλεκτρική σκούπα, σφουγγάρισε τις σκάλες ή το μπαλκόνι και τον διάδρομο του ορόφου σου, πλύνε εσύ το αυτοκίνητό σου. Σε μισή ώρα καθαρίζοντας το σπίτι θα καταναλώσεις περίπου 150 θερμίδες, ενώ πλένοντας το αυτοκίνητο, περίπου 190 θερμίδες.
Χρησιμοποίησε τις σκάλες, όχι το ασανσέρ: Χρησιμοποιώντας κάποιος τις σκάλες αντί του ασανσέρ μπορεί να έχει απώλεια ενός κιλού έπειτα από έξι μήνες. Στην αρχή δοκίμασε να ανεβαίνεις και να κατεβαίνεις έναν όροφο και σταδιακά μάθε να χρησιμοποιείς το ασανσέρ μόνο όταν είναι απολύτως απαραίτητο.
Φύτεψε λουλούδια στο μπαλκόνι και ασχολήσου με αυτά. Πότιζέ τα εσύ, άλλαζέ τους γλάστρες καθώς μεγαλώνουν, κλάδευέ τα. Αν έχεις περισσότερο χρόνο ασχολήσου και με τα φυτά του κοινόχρηστου χώρου της πολυκατοικίας σου.
Επιδιόρθωσε μικροφθορές στα έπιπλα, φτιάξε μόνος τα μερεμέτια. Πάρε ένα καναρίνι ή παπαγαλάκι. Φρόντιζέ το. Μια ώρα την ημέρα αν ασχοληθείς με κάτι από τα παραπάνω, εκτός της ευχαρίστησης που θα νιώσεις θα έχεις και μια απώλεια της τάξης των 200 θερμίδων.


Ένα βήμα πιο πέρα

Σκέψου πόσες φορές τρως κάτι μπροστά στην τηλεόραση. Τις περισσότερες φορές ένα γλυκό ή ένα snack σε φορτώνει με άχρηστες θερμίδες. Σου προσφέρει λίγα λεπτά ευχαρίστησης και πολλές ώρες κακής διάθεσης. Αν αποφασίσεις την ώρα των ειδήσεων ή του αγαπημένου σου σήριαλ αντί να βουλιάζεις στον καναπέ σου να κάνεις ποδήλατο ή step έχεις προχωρήσει ένα βήμα πιο πέρα. Σαρανταπέντε λεπτά ποδήλατο ή step σε κάνουν να δαπανήσεις από 250-400 θερμίδες, ανάλογα την ένταση.
Γιατί να μην εκμεταλλευτείς αυτό τον χρόνο?

 

http://www.iatronet.gr

     

 

Σχόλια

24/04 11:46  Λουκρητια
Πω,πω!Τι κορμαρα ειν'αυτη στη φωτο!Σκεψου να τον ερωτευτεις και να μην σε θελει!
24/04 12:12  gerodimos
Έλα που δεν τον ξέρεις, έλα που δεν τον ξέρεις!
24/04 12:38  oberon
"άλλαζε τις γλάστρες καθώς μεγαλώνουν"

Σωστό ή λάθος;

Η κατάσταση εκτραχύνεται γενικώς ή μου φαίνεται;

"Μικρές αλλαγές, μεγάλα οφέλη"
Και αν προκύψουν μεγάλες οι αλλαγές;
24/04 13:10  Frixos
Καλές οι συμβουλές αλλά αν τα κάνω όλα εγώ, (αυτό δηλώνει το εσύ στις προτάσεις), τότε εσύ τι θα κάνεις?
24/04 13:36  rover1
αν τα κανω ολα αυτα...ωφουυυ κουραστικα...ωπα μισο λεπτο..η αλλη τι θα κανει?
24/04 14:02  gerodimos
Βρε βρε τους τεμπελχανάδες.
Λούκρη απάνω τους.
24/04 15:26  Λουκρητια
Ελειψα για λιγο και βγαλατε γλωσσα,ε?Πιαστε κανενα ξεσκονοπανο βρε ακαματηδες,που κουραστηκατε μονο που τα διαβαζατε!
24/04 17:54  ΣΟΛΩΝ (όχι ο σοφός)
άρχισες μήπως την επανάστασή σου συμπεθερούλα μου?
(ομορφόπαιδο κατά βάθος το ατιμούλικο δεξιά)
24/04 21:08  jerri
Σόλων
έχει λίγο παραπάνω βάθος...
Πολύ σωστές οι συμβουλές παιδιά.
Να τις ακολουθήσετε...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις