Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


Σοφά και Διαχρονικά Λόγια του Albert Ainstein
1186 αναγνώστες
Πέμπτη, 3 Ιουνίου 2010
19:32

 

Ο Αϊνστάιν, ο μεγαλύτερος φυσικός του 20ού αιώνα, μίλησε έμμεσα για την οικονομική κρίση, πολύ πριν εκείνη υπάρξει. Μπορεί όσα δήλωσε να ειπώθηκαν πολλά χρόνια πριν, αλλά τα λόγια του είναι πιο επίκαιρα από ποτέ και δίνουν μια θετική θεώρηση σε όλα όσα μας συμβαίνουν!

Σύμφωνα, λοιπόν, με τον Ζαν Πωλ Σαρτρ, ο Αϊνστάιν ήταν ένας πραγματικός διανοούμενος που θεωρούσε τον εαυτό του αφενός ταγμένο στο επιστημονικό πεδίο, αυξάνοντας έμμεσα τη στρατιωτική δύναμη των ισχυρών, και αφετέρου ένας σκεπτόμενος άνθρωπος που κατήγγελλε τις επεκτατικές κινήσεις των ισχυρών. Ο ίδιος έλεγε πάντως πως η ζωή του ήταν «μοιρασμένη ανάμεσα στην πολιτική και τις εξισώσεις».

Αντλείστε έμπνευση, λοιπόν, από τα λόγια μιας από τις πιο ισχυρές προσωπικότητες του 20ού αιώνα:

«Μην προσποιούμαστε πως τα πράγματα θα αλλάξουν αν συνεχίσουμε να κάνουμε τα ίδια πράγματα. Μία κρίση μπορεί να αποδειχθεί πραγματική ευλογία για κάθε άνθρωπο, για κάθε έθνος. Επειδή όλες οι κρίσεις φέρνουν πρόοδο.

Η δημιουργία γεννιέται μέσα από την οδύνη, ακριβώς όπως η μέρα γεννιέται μέσα από το σκότος της νύχτας. Μέσα στην κρίση γεννιέται η επινοητικότητα, οι ανακαλύψεις και οι μεγάλες στρατηγικές. Εκείνος που ξεπερνά την κρίση, ξεπερνά τον εαυτό του χωρίς να εξαντληθεί. Εκείνος που αποδίδει την αποτυχία του σε μία κρίση υποβιβάζει το ταλέντο του και δίνει περισσότερη σημασία στα προβλήματα παρά στις λύσεις. Η ανικανότητα είναι η πραγματική κρίση.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα των λαών και των εθνών είναι η νωχελικότητα με την οποία προσεγγίζουν τις λύσεις των προβλημάτων τους. Δεν υπάρχει πρόκληση χωρίς μία κρίση. Χωρίς τις προκλήσεις η ζωή γίνεται ρουτίνα, ένα αργό βασανιστήριο. Δεν υπάρχει αρετή χωρίς κρίση. Μόνο μέσα σε κατάσταση κρίσης μπορούμε να βγάλουμε τον καλύτερο εαυτό μας. Χωρίς την κρίση, κάθε άνεμος μετατρέπεται σε τρυφερό άγγιγμα. Κάθε αναφορά σε μία κρίση, απλά την προμοτάρει. Το να μην μιλάς για μια κρίση προάγει τον κομφορμισμό. Αντιθέτως, ας δουλέψουμε σκληρά! Ας σταματήσουμε, μια για πάντα, τη μαινόμενη κρίση που αντιπροσωπεύει την τραγωδία της άρνησής μας να την αντιμετωπίσουμε!»

Αυτά έλεγε ο Αϊνστάιν για τη χρησιμότητα της κρίσης και εμείς δεν έχουμε παρά να επεξεργαστούμε και να αξιοποιήσουμε τα μηνύματά του.

(ΑΝΤΙΓΡΑΦΗ ΑΠΟ TVXS)

http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=18291#more-18291

 

 

Σχόλια

03/06 19:40  groyma stella
Οταν τα ελεγε αυτα ο Ainstein δεν ειχε την lamborghini διπλα του να του κουνα το μαντιλι.
03/06 19:45  gerodimos
Όλο και κάποιος ή κάτι θα κούναγε και σ΄αυτόν το μαντήλι Στελλίτσα!
03/06 20:22  groyma stella
Καλησπερα gerodimo.
Εδω που τα λεμε οι σοφοι ανθρωποι δεν ειχαν και δεν εχουν αναγκη απο ''την οποια lamborghini''.
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις