Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


Τσάμπα πράμα
1053 αναγνώστες
Πέμπτη, 30 Σεπτεμβρίου 2010
14:53

 

Η Λίντα Κατέχη, πρύτανης του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας στο Davis, γνωριμία, προφανώς, του Γ. Πανάρετου από το πολυήμερο ταξίδι γνωριμίας του με τα καλιφορνέζικα ιδρύματα, αναλαμβάνει συντονίστρια της Διεθνούς Συμβουλευτικής Επιτροπής για τα πανεπιστήμια που συγκρότησε ο Γ. Παπανδρέου. Αυτή η Επιτροπή θα αναλάβει ρόλο συμβούλου της κυβέρνησης για τη μετάλλαξη του πανεπιστημίου και την πάταξη της διαφθοράς και της συναλλαγής που, κατά τον Γ. Παπανδρέου, ευδοκιμεί στα πανεπιστήμια.

Το πρόβλημα για τον κ. Παπανδρέου είναι ότι το όνομα της σοφής συντονίστριας της Επιτροπής, που θα επιτελέσει αυτό το σωτήριο έργο, έχει εμπλακεί σε σκάνδαλο σχετικό με εγγραφές φοιτητών. Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Chicago Tribune, στο Πανεπιστήμιο του Ιλινόις, όπου η κ. Κατέχη ήταν κοσμήτορας και αντιπρύτανης ακαδημαϊκών υποθέσεων, γράφτηκαν την τελευταία πενταετία εκατοντάδες φοιτητές με βασικό εφόδιο τις πολιτικές διασυνδέσεις των οικογενειών τους και όχι τα προσόντά τους.

Το όνομα της κ. Κατέχη, σύμφωνα με το δημοσίευμα, εμφανίστηκε περίπου 50 φορές σε έγγραφα με "προβληματικές εγγραφές" που εξέτασε η εφημερίδα. Η κ. Κατέχη από τη μία δήλωσε άγνοια για την ύπαρξη λίστας με παιδιά ενός... ανώτερου θεού, αλλά από την άλλη είπε ότι τέτοια λίστα διαχειρίζονταν ανώτεροί της. Όμως, αποκαλύφθηκε ότι τις αιτήσεις των φοιτητών με μπάρμπα στην αμερικάνικη Κορώνη διαχειρίζονταν υφιστάμενοί της.

Αντικείμενο διαμάχης είναι όμως και ο παχυλός μισθός της κ. Κατέχη, που προκάλεσε και την παρέμβαση του πολιτειακού γερουσιαστή Leland Yee. Η κ. Κατέχη είναι η golden woman του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνιας με ετήσιες αποδοχές ύψους 400.000 δολαρίων και μάλιστα την ώρα που αυξάνονται αστρονομικά τα δίδακτρα φοίτησης. Και δεν είναι μόνο ο μισθός, αλλά και οι άλλες πρόσθετες παροχές που προκαλούν αντιδράσεις στην Καλιφόρνια. Η κ. Κατέχη λαμβάνει επίδομα μετακίνησης ύψους 100.000 δολαρίων, δωρεάν οικία, 9.000 δολάρια τον χρόνο για τα έξοδα αυτοκινήτου, ένα γενναιόδωρο ασφαλιστικό και συνταξιοδοτικό πακέτο, στεγαστικό δάνειο με χαμηλό επιτόκιο καθώς και μια μόνιμη θέση στο πανεπιστήμιο μετά το τέλος της θητείας της ως πρύτανης.

Μάλιστα, η πρόσληψη της κ. Κατέχη με όλα αυτά τα ατού και τα μπόνους έγινε την ημέρα που το πανεπιστήμιο αποφάσιζε αύξηση των διδάκτρων κατά 9,3%

Οι άλλοι "σοφοί" που απαρτίζουν την Επιτροπή είναι:

David Naylor (Καναδάς), πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Toronto.

Gavin Brown (Αυστραλία), πρώην πρύτανης του Πανεπιστημίου του Σίδνεϋ.

Gudmund Hernes (Νορβηγία), πρώην υπουργός Παιδείας και Έρευνας, πρώην υπουργός Υγείας και πρόεδρος του διεθνούς Συμβουλίου Κοινωνικών Ερευνών.

James J. Duderstadt (ΗΠΑ), επίτιμος πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Michigan.

Jo Ritzen (Ολλανδία), πρώην υπουργός Παιδείας και πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Μάαστριχτ.

John Sexton (ΗΠΑ), πρόεδρος του Πανεπιστημίου της Νέας Υόρκης.

Patrick Aebischer (Ελβετία), πρόεδρος του Ελβετικού Ομοσπονδιακού Ινστιτούτου Τεχνολογίας στη Λωζάννη.

Lap-Chee Tsui (Hong Kong), πρύτανης και πρόεδρος του Πανεπιστημίου του Hong Kong.

 

 

http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=569726

 

Σχόλια

30/09 14:57  ΧΟΡΔΙΣΤΗΣ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑΤΩΝ
κατέχει ή δεν κατέχει ???
ιδού η ρόδος ιδου η καλιφόρνια
~~~@~~~
30/09 15:08  PREMIUM
Εδώ και αν θα βρει "πεδίον" δ-ό-ξ-η-ς λαμπρόν ! http://discount.capitalblogs.gr/showArticle.asp?id=27081&blid=357
30/09 15:09  ΑΝΗΣΥΧΟΣ ΠΑΤΕΡΑΣ
Προτείνω την υπογραφή Μνημονίου Συναντίληψης (http://www.capital.gr/gmessages/showTopic.asp?id=1864919&pg=1&pid=1864975&orderdir=asc#post_1864975)
30/09 15:42  Λουκρητια
"Λιτοδιαιτη" η κυρια!Ο,τι πρεπει για συντονιστρια ολοκληρης της(φανταζομαι επισης λιτοδιαιτης)Επιτροπης που θα μας δωσει τα φωτα της σχετικα με τα ελλ.πανεπιστημια.
Εμενα,ομως,γιατι κατι μου λεει οτι θα μας αλλαξουν τα φωτα?Μπα...μαλλον εχω βρωμικο μυαλο.
30/09 17:27  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Ωραίος !.. Παρεπιδημών στα (3ης διαλογής) αγγλοσαξωνικά σαλόνια δεν έχει ακούσει για την Ελληνίδα Πρύτανη της Σορβόννης!..
30/09 17:28  Τριαντάφυλλος Κατσαρέλης
Συγνώμη ξέχασα να συνδέσω με την απάντηση του κυρίου...
http://panaretos.blogspot.com/2010/09/blog-post_29.html
30/09 17:40  gerodimos
Μπράβο 30φυλλε σαφέστατος!
30/09 17:43  PREMIUM
Ωρέ σεις το Αμέρικα στηρίζεται πια στους σχιστομάτηδες όπως προκύπτει από τα ονόματα και οι αξιόλογοι "δικοί" μας ... επαναπατρίζονται !
Έχω ιδίαν ... πείραν Χε χε χε ...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις