Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


Κβο βάντις, μάστορα?
989 αναγνώστες
Πέμπτη, 14 Οκτωβρίου 2010
17:34

ΧΑΛΑΕΙ ΚΑΤΙ και λες «άσε να το πάμε στον μάστορα, να μας πει αν φτιάχνεται!». Δεν πλένει καλά το πλυντήριο κι αμέσως φωνάζεις τον μάστορα να το φτιάξει! Και είναι ενδιαφέρον και αξιοσημείωτο το ότι σπανίως ρωτάς προκαταβολικά πόσο θα κοστίσει η επισκευή!

Προσωπικώς, τρέφω μεγάλο σεβασμό και θαυμασμό για τους μαστόρους, τους οποίους έχω και σε μεγάλη εκτίμηση! Γι’ αυτό κι όταν άκουσα τον Γιώργο μας να λέει «θα σας φτιάξω τη χώρα σας!», του είπα να προχωρήσει στην επισκευή, χωρίς να ρωτήσω καν πόσο θα μου κόστιζε. Εγώ να τη δω φτιαγμένη ήθελα, για να αποφύγω τη δαπάνη της προμήθειας μιας καινούργιας, που την υπολόγιζα τεράστια!
Εμένα μου άρεσε εκείνο το παλιό σύνθημα που είχε, κάποτε, το υπουργείο Μεταφορών, το αρμόδιο για τις συγκοινωνίες, και έλεγε «Πες μας πού πας να σε πάμε»! Ήταν σαν την ερώτηση που σου κάνουν οι οδηγοί των ταξί μόλις μπεις μέσα στο όχημα. Τους έχεις κάνει νόημα να σταματήσουν, έχεις ρωτήσει «ελεύθερος;», έχουν απαντήσει θετικά, έχεις μπει μέσα και τότε σε ρωτούν «που πάμε;»- λες και πρόκειται να σε συνοδεύσουν. Εσύ λες τον προορισμό σου κι εκείνοι αναλαμβάνουν (συνήθως) την εξυπηρέτησή σου.

Μ’ ΑΡΕΣΕΙ να με ρωτούν πού πάω για να με πάνε! Εσύ, όμως, μαστρο- Γιώργο, όχι μόνο δεν μας ρώτησες πότε πού θέλουμε να πάμε, αλλά δεν μας ρώτησες πότε πού θέλουμε να πάμε, αλλά δεν μας ρώτησες καν αν θέλουμε να πάμε εκεί που μας πας! Ούτε για τις μειώσεις μισθών και συντάξεων μας ρώτησες αν τις θέλουμε- και μας πήγες στα δύσκολα- ούτε για την έκτακτη εισφορά, για την περαίωση, για τα ΕΤΑΚ, για τα ΦΠΑ κι όλα τα άλλα δρομολόγια που εσύ χάραξες κι εμείς φτάσαμε εκεί που φτάσαμε, δηλαδή στον πάτο. Κι όταν προχτές μελέτησες κι ενέκρινες το προσχέδιο του Προυπολογισμού για το 2011, πάλι δεν μας ρώτησες αν θέλουμε να μας πας στην ανεργία και την οικονομική εξαθλίωση! Εννιάμισι δις λες πως θα μαζέψεις το 2011! Από ποιον, ρε μάστορα, κι από πού και πώς;

Μάστορα, από τη στιγμή που δεν με ρωτάς αν θέλω να με πας εκεί που θες να με πας, με τον τρόπο που θες να με πας, να κάνω εγώ μια ερώτηση; Κβο βάντις, ρε μάστορα; Πού την πας τη δουλειά και πού θα μας πας; Ρωτώ επειδή εμείς νιώθουμε πως πάμε κατά διαόλου!

 


http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=blogitem&eid=25&id=13093

 

Σχόλια

14/10 21:34  gerodimos
Ωραίο βίντεο έβαλες ωρέ Λούκρη!
14/10 21:38  Λουκρητια
Σκιζει,ε?Νομιζω οτι το τραγουδακι ειναι σε στιχους του Γιαννη Καλαμιτση που υπογραφει και το κειμενο.
14/10 21:43  gerodimos
Φίλε παίξε την μπάλλα της ζωής σου γιατί θα σε μα-ήσουμε εμείς οι οπαδοί σου χαχαχαχα!
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις