Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


O Eφιάλτης του ΔΝΤ
985 αναγνώστες
Πέμπτη, 11 Νοεμβρίου 2010
22:00
Σχόλια

11/11 22:48  Λουκρητια
Οι φωνες πληθαινουν,εμεις εχουμε βαλει βουλοκερι στ'αυτια.
11/11 23:27  Ydroxoos
Υπαρχει πολυ μεγαλος δημοσιος τομεας ο οποιος πιστευει οτι με το ΔΝΤ θα εξακολουθει να περνει το μισθουλακο του και θα ζει.Αν σε αυτους βαλουμε και τους συνταξιουχους που δοξα τον θεο ειμαστε πληρεις.

Αμα βγουν αυριοι και πουν σου κοβουμε 20% η αν δεν θες περνουμε το καπελακι μας και φευγουμε οι χεσμενοι ειναι ικανοι να πανε και να παρακαλανε να μην φυγουν.

Το ζορι Λου ειναι στους απο εξω.Στους ιδιωτες ειτε ειναι επαγγελματιες-εμποροι ειτε εργαζομενοι που οταν τερματιζουν δεν εχουν τι να κανουν.
Η μονη ελπιδα η εκκλησια και τα σισιτια.
Ο κοσμος(ιδιωτες) ειναι σε απογνωση.
Οι υπολοιποι προς το παρων ειναι στον κοσμο τους.
12/11 11:35  Λουκρητια
...Η Ελλάδα ήταν μια κλασική περίπτωση όπου γίνονται υποσχέσεις για παροχές όταν δεν υπάρχουν τα μέσα για να πληρωθεί ο λογαριασμός. Αυτό δημιούργησε μια δημοσιονομική κρίση και μια κρίση χρέους, μια πραγματική δημοσιονομική ωρολογιακή βόμβα, που τελικά εξερράγη. Πολλοί άνθρωποι στην Ευρώπη ήξεραν γι' αυτό, αν και κανένας δεν μιλούσε. Οταν η κρίση ήρθε στην επιφάνεια, η αντίδραση της ελληνικής κυβέρνησης ήταν επίσης πολύ ενδιαφέρουσα (για να το θέσω ευγενικά). Κάλεσε μερικούς εξωτερικούς συμβούλους (ο Joseph Stiglitz ήταν ένας από αυτούς) και ξεκίνησε ένα παιχνίδι κατηγοριών. Ο πρωθυπουργός Παπανδρέου ξεκίνησε να κατηγορεί τους πάντες και τα πάντα. Αρχικά ευθύνονταν οι κερδοσκόποι και στη συνέχεια μετέφερε την ευθύνη προς τους συναδέλφους του στην Ευρωπαϊκή Ενωση.

Αφού κατηγόρησε τους ξένους για όλα τα προβλήματα της Ελλάδας, η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ κάλεσε τους ξένους γιατρούς για θεραπεία. Σ' αυτήν την περίπτωση δεν ήταν μόνο το ΔΝΤ, αλλά και οι πολιτικοί και οι γραφειοκράτες της Ε.Ε. Αλλά αυτό μπορεί τελικά να είναι μια περίπτωση όπου οι γιατροί σκοτώνουν τον ασθενή.

Τι έκαναν οι ξένοι γιατροί; Αρχισαν όχι από εκεί που έπρεπε, με την αναδιάρθρωση του χρέους, αλλά με ένα τυποποιημένο πρόγραμμα λιτότητας που εφαρμόζει παντού και πάντα το ΔΝΤ και με το οποίο απαιτεί από την κάθε κυβέρνηση να κόψει τις δημόσιες δαπάνες και να αυξήσει τους φόρους. Αντίθετα από τη γειτονική Βουλγαρία, που έκανε το σωστό με το να αρνηθεί την αύξηση του ΦΠΑ, η Ελλάδα έχει ήδη αυξήσει δύο φορές τον ΦΠΑ από την ημέρα της κρίσης...


http://www.enet.gr/?i=arthra-sthles.el.interviews&id=221004
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις