Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


Οι δέκα εντολές
1430 αναγνώστες
Δευτέρα, 22 Νοεμβρίου 2010
18:53
Σχόλια

22/11 19:10  Λουκρητια
"Ου κλεψεις τους κλεφτες"

Σωστοοοοοοος!Ακη,κοιμησου ησυχος!
22/11 19:42  atan
Μην τον γαμί.ετε
πριν τον Βασανίσετε
Ομοίως & τους άλλους Ραβίνους
με τη μορφή Ελληνα
22/11 20:42  .........
Απο δεκαλογο παμε σε δωδεκαλογο.

1. Ο μισθωτός μοιράζεται επί ίσοις όροις με τον εργοδότη του (κράτος ή ιδιώτη) τις υποχρεώσεις και τα δικαιώματα στον χώρο εργασίας του. Στον εργοδότη εκχωρούνται τα δικαιώματα και στο μισθωτό οι υποχρεώσεις.
2. Ο μισθωτός μοχθεί για τα συμφέροντα του εργοδότη του. Ο εργοδότης επίσης.
3. Εκ φύσεως αλτρουϊστής, ο μισθωτός αδιαφορεί για το ύψος των αποδοχών, τις συνθήκες -και πιθανότητες απώλειας- της εργασίας του και τη δυνατότητα αξιοπρεπούς ασφάλισης και συνταξιοδότησής του. Ο εργοδότης επίσης.
4. Ο εργοδότης γνωρίζει, ο μισθωτός μαθητεύει. Ως διά βίου μαθητευόμενος, ο τελευταίος αμοίβεται με ποσά υποπολλαπλάσια της αξίας της εργασίας του, προς όφελος του ιδιωτικώς επιχειρείν και της διά βίου οικονομικής εξυγίανσης του δημόσιου τομέα.
5. Ο μισθωτός διαθέτει δύο ιδιότητες: συνεργάτης στη δημόσια έκφραση της επιχείρησης (ή του κράτους) και υποζύγιο στις εσωτερικές τους δραστηριότητες. Πρόκειται για τη γνωστή διαλεκτική ενότητα των αντιθέτων.
6. Ο εργοδότης έχει πάντα δίκιο και ο μισθωτός επίσης, υπό την προϋπόθεση ότι ο δεύτερος εκφράζει -φραστικώς και διά της ψήφου του- την ίδια γνώμη με τον πρώτο. Πρόκειται για τη γνωστή διαλεκτική ταυτότητα των αντιθέτων.
7. Ο μισθωτός δεν διαμαρτύρεται, δεν δυστροπεί και δεν κακολογεί, ιδιωτικώς ή δημοσίως, τον εργοδότη του. Δικαιούται, ωστόσο, να κακολογεί τους συναδέλφους του και να αναφέρει αρμοδίως τα πεπραγμένα τους. Πρόκειται για τη γνωστή ρουφιανιά.
8. Ο μισθωτός γυμνάζεται καθημερινώς, βελτιώνοντας τη φυσική του κατάσταση και ιδίως την ευελιξία της μέσης του. Χωρίς επαναλαμβανόμενες επικύψεις, κωλύεσαι να υποκύψεις.
9. Ο ιδιώτης ή κρατικός εργοδότης στενάζει κάτω από το βάρος των αναγκών της επιχείρησής του ή της εθνικής οικονομίας. Ο μισθωτός ευημερεί κάτω από την ελαφρότητα των δικών του αποδοχών.
10. Ο εργοδότης ασκεί κοινωνικό έργο, ο μισθωτός ασκεί εργοδοτούμενο έργο. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο αποδίδουν κέρδος στον εργοδότη και χαρτζιλίκι στον μισθωτό. Πρόκειται γι
22/11 20:43  .........
10. Ο εργοδότης ασκεί κοινωνικό έργο, ο μισθωτός ασκεί εργοδοτούμενο έργο. Τόσο το πρώτο όσο και το δεύτερο αποδίδουν κέρδος στον εργοδότη και χαρτζιλίκι στον μισθωτό. Πρόκειται για τη γνωστή δίκαιη κατανομή του εισοδήματος.
11. Ο εργοδότης διευθύνει, ο μισθωτός εκτελεί, ο εργοδότης σταθεροποιείται, ο μισθωτός εκτελείται. Πρόκειται για το γνωστό δίκαιο καταμερισμό της εργασίας.
12. Ο μισθωτός τιμά τον εργοδότη, ο εργοδότης ταπεινώνει τον μισθωτό. Πρόκειται για τη γνωστή και, διαχρονικώς, δίκαιη ιεραρχική τιμολόγηση της αξίας της ανθρώπινης ζωής.
22/11 20:56  Λουκρητια
Σε λιγο η λεξη εργοδοτης θα υπαρχει μονο στου Μπαμπινιωτη.
22/11 21:10  .........
Τα παραπανω ειναι
αναδημοσιευση απο τον δρομο της αριστερας.
22/11 21:53  BMichael
Ζητουντε υπαλληλοι για συνεταιρισμο με το αφεντικο.
Στο μελλον ο μισθος θα ειναι το φιλοδωρημα.
22/11 22:43  τσατσαρα
Στη Βολιβία λοιπόν, μια καθυστερημένη χώρα, που την κυβερνά ο χοντρόπετσος λαός της, με πρωτοπαλίκαρο έναν Ινδιάνο, οι διεφθαρμένοι, δηλαδή όλοι, θα λαμβάνουν τη σύνταξή τους όχι στα 65 τους χρόνια, αλλά στα 58!..

Θέλει άραγε μετανάστες??
Πού φτάσαμε θα πάμε για δουλειά στη Κούβα στο τέλος.
22/11 22:44  τσατσαρα
Πιθανότερο στην Αλβανία, βέβαια.
22/11 23:02  JROTTEN
@τσατσαρα
Στη Βολιβια τι προσδοκιμο οριο ζωης εχουν ομως λογο πεινας και κακουχιας?
Και σε τι δουλειες εργαζονται?

Παντως οχι Δ.Υ. η γραφιαδες.
23/11 11:01  Frixos
Προχθές με ειδοποίησε η τράπεζα ότι λήγει η δόση,
(...δάνειο για διακοπές στις μαλβίδες),

και θυμωμένος πήγα και απαίτησα διαπραγμάτευση ..αναδιάρθρωσης των δόσεων ...διότι εγώ ως ελλην..αρας ,[σάρα,μάρα και το κακό συναπάντημα-γνωστές οι κυριες εκ της παλαιας ...κλπ κλπ],δεν δέχομαι πιέσεις και όρους.
κοκκαλο ο διευθυντησ,
αποδεχθηκε τους ορους μου και υπεγραψε να παρω καινουργιο δανειο αμεσα για διακοπες τα χριστουγεννα στο... θιβετ..παρεα με τον λαμα .

έτσι ζήσατε εσείς καλά και εγώ στο..θιβέτ...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις