Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


Επιδότηση για ηλεκτρικά αυτοκίνητα μέχρι 6.000 ευρώ
3036 αναγνώστες
Τετάρτη, 11 Μαΐου 2011
21:38


Στην Ελλάδα οι φόροι στα αυτοκίνητα δε λένε να σταματήσουν, με τους κυβερνώντες συνεχώς να… σκαρφίζονται νέες τεχνικές για να εισπράξουν περισσότερα χρήματα από ένα μέσο που θεωρείται είδος πρώτης ανάγκης. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αυτό που συμβαίνει με τα φιλικά προς το περιβάλλον αυτοκίνητα. Συγκεκριμένα, η Κυβέρνηση, από τη μία πλευρά ανταμείβει με χαμηλά τέλη κυκλοφορίας τα οχήματα που δεν εκπέμπουν ρύπους CO2 αλλά από την άλλη, για οχήματα όπως είναι τα ηλεκτρικά με μηδενικές εκπομπές ρύπων και θα τα δούμε πολύ σύντομα στην Ελλάδα τα… πριμοδοτεί με φόρο πολυτελείας!

Αντίθετα με την Ελλάδα, στο εξωτερικό και συγκεκριμένα στην Ισπανία, το Κράτος πριμοδοτεί μέχρι 6.000 ευρώ τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα ή έως το 25% της τιμής του αυτοκινήτου. Με αυτό τον τρόπο φαίνονται ξεκάθαρα οι προθέσεις της εν λόγω χώρας να βοηθήσει στην προστασία του περιβάλλοντος αλλά και να δώσει την ευκαιρία σε ιδιώτες να αποκτήσουν ένα όχημα με σημαντικά οφέλη για το περιβάλλον και την τσέπη τους. Το πρόγραμμα της Ισπανίας έχει προϋπολογισμό 72 εκατομμύρια ευρώ και θα έχει ισχύει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου, εκτός και εάν το ποσό αυτό έχει διατεθεί σε πελάτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων.


zougla.gr

 

Σχόλια

12/05 00:16  catman
Αυτη ειναι η πρασινη αναπτυξη που μας ελεγε ο πρωθυπουργος.Αχ δεν καταλαβαινετε βρε παιδια τι πρασινα μυαλα μας κυβερνανε. Μηπως λεω μηπως πρεπει να τους δωσουμε κατι σαν πρασινο διαβατηριο να πανε στον αγυριστο οσο ειναι νωρις.Αλλιως ειμαστε για κλαματα σαν λαος.
06/06 01:06  Ydroxoos
Η επιστροφη του γιγαντα...
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις