Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


Emporiki Bank: Επιτεύχθηκε ο ελάχιστος ανοδικός στόχος
1157 αναγνώστες
Πέμπτη, 27 Οκτωβρίου 2011
19:06

Emporiki Bank: Επιτεύχθηκε ο ελάχιστος ανοδικός στόχος

Διατηρούμε την εκτίμηση που εκφράσαμε εδώ και δυο εβδομάδες, δηλαδή ότι έχει ήδη σημειωθεί το χαμηλότερο σημείο για το κοντινό μέλλον, ο ελάχιστος ανοδικός στόχος είναι οι 810 μονάδες αλλά υπάρχουν αυξημένες πιθανότητες να επεκταθεί η ανοδική κίνηση προς τις 865, αναφέρει η Emporiki Bank στην εβδομαδιαία τεχνική της ανάλυση.

Την εβδομάδα που πέρασε : αρχικά ο ΓΔ κινήθηκε πτωτικά, σημειώνοντας χαμηλότερη τιμή την Δευτέρα στις 734μ, παραμένοντας υψηλότερα της κρίσιμης ζώνης στήριξης των 723-720μ. Στη συνέχεια αντέδρασε ανοδικά, συνεχίζοντας την προσπάθεια δημιουργίας μιας αξιόπιστης βάσης τιμών, προσπάθεια που είχε ξεκινήσει από τις αρχές Οκτωβρίου.

Τι άλλαξε
Στη συνεδρίαση της Πέμπτης σημειώθηκε ανοδική εκτόνωση, με υψηλότερη τιμή (την ώρα που γράφεται το κείμενο) στις 818μ. Είναι η δεύτερη φορά το τελευταίο δίμηνο, όπου σημειώνεται αξιόλογη διάσπαση αντίστασης. Η πρώτη συνέβη με την πρόσφατη «ακύρωση» του πτωτικού καναλιού και η δεύτερη με την υπέρβαση των  783μ. Οι εξελίξεις αυτές έχουν ως αποτέλεσμα την διαμόρφωση ανοδικού βηματισμού, με αρχικό ανοδικό στόχο τις 810μ, ο οποίος ήδη επιτεύχθηκε.  

Τι περιμένουμε
Αν δεν υπάρξει κάποια αρνητική έκπληξη, ο ΓΔ στο άμεσο μέλλον δύσκολα θα υποχωρήσει χαμηλότερα των 783μ, που αποτελούν πλέον την πλησιέστερη στήριξη. Βέβαια η στήριξη κλειδί είναι χαμηλότερα, στις 750μ. Για όσο χρονικό διάστημα παραμένει υψηλότερα από τις προαναφερόμενες στηρίξεις, το επικρατέστερο σενάριο είναι η σταδιακή επέκταση της ανοδικής κίνησης προς την επόμενη αξιόλογη αντίσταση των 865μ. Σε αυτή την περιοχή τιμών προσδιορίζεται ποσοστό διόρθωσης 50% της υποχώρησης από τις 1.032μ (deal ETE-Alpha) στις 701μ (χαμηλό έτους). Το ποσοστό αυτό θεωρείται – στατιστικά – το συνηθέστερο σε μια αξιόλογη ανοδική αντίδραση.

Επόμενες αντιστάσεις στις 870μ και 930μ.

Το αρνητικό σενάριο

 Αν διασπάσει ο ΓΔ καθοδικά τις 750μ, ακυρώνεται το θετικό σενάριο. Αν η διάσπαση της στήριξης πραγματοποιηθεί με μέτριους  όγκους συναλλαγών, θα υπάρξει αξιόλογη υποχώρηση αλλά πιθανότατα δεν θα σημειωθεί νέο χαμηλό έτους. Το σενάριο αυτό, με τις τρέχουσες τεχνικές ενδείξεις, συγκεντρώνει αρκετά λιγότερες πιθανότητες πραγματοποίησης σε σχέση με το θετικό σενάριο. 

 

Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις