Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
***ΠΡΟΣΟΧΗ***
Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι από τις 20 Δεκεμβρίου η υπηρεσία του Capital.gr
Capital Blogs θα αναστείλει τη λειτουργία της για τεχνικούς λόγους.
Σας ευχαριστούμε για την κατανόηση.
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


Νέο κατόρθωμα Διαμαντοπούλου: Ραντεβού στα τυφλά με τις εισαγωγικές εξετάσεις
1001 αναγνώστες
Τρίτη, 20 Δεκεμβρίου 2011
17:37

Στεφανάκου Π. 
 
 
 Ραντεβού στα τυφλά δίνουν με τις εξετάσεις εισαγωγής τα παιδιά της Α' Λυκείου. Η υπουργός Παιδείας Α. Διαμαντοπούλου άφησε χθες ανοικτό το ενδεχόμενο να μην ισχύσει νέο εξεταστικό από το 2014, αλλά οι μαθητές που θα έχουν παρακολουθήσει το νέο πρόγραμμα να δώσουν εξετάσεις με το ισχύον σύστημα!

Το νέο σύστημα μπορεί να σκοντάψει στη συγκυβέρνηση και οι εξετάσεις να γίνουν με το παλιό, όταν οι μαθητές παρακολουθούν ήδη τα νέα προγράμματα, ομολόγησε η Α. Διαμαντοπούλου.
Όσοι παρακολούθησαν χθες την Α. Διαμαντοπούλου να κάνει τις παραπάνω δηλώσεις στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 έμειναν άναυδοι με την ελαφρότητα με την οποία αντιμετωπίζεται ένα τόσο ευαίσθητο και σοβαρό θέμα. Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, το νέο εξεταστικό μπορεί να σκοντάψει σε κάποιο από τα υπόλοιπα μέλη της παρέας που αποτελεί τη συγκυβέρνηση. Είχαμε πει ότι το νέο εξεταστικό θα ήταν σε ισχύ από το 2014, δήλωσε η Α. Διαμαντοπούλου. Με βάση το χρονοδιάγραμμα επρόκειτο να συζητηθεί τον προηγούμενο Νοέμβριο. Όμως, λόγω των πολιτικών αλλαγών που οδήγησαν στην κυβέρνηση Παπαδήμου, το νέο σύστημα πρέπει πλέον να έχει τη συμφωνία και των άλλων κομμάτων. Η υπουργός Παιδείας εξέφρασε την ελπίδα ότι θα υπάρξει συναίνεση. Αν όμως δεν υπάρξει, οι εξετάσεις μπορεί να γίνουν με το παλιό σύστημα.

Να σημειωθεί ότι η υπουργός Παιδείας επέμεινε πως το νέο Λύκειο, που ούτε και αυτό έχει ψηφιστεί, θα εφαρμοστεί κανονικά! Ενώ λοιπόν θα εφαρμόζεται το νέο Λύκειο, που έχει μια εντελώς διαφορετική φιλοσοφία (Λύκειο απόλυτης εξειδίκευσης με ελάχιστα μαθήματα γενικής παιδείας στο πρόγραμμά του), οι μαθητές θα εξετάζονται με το παλιό σύστημα, το οποίο υπηρετεί άλλη φιλοσοφία και πρόγραμμα.

Αυτές τις απαντήσεις έδωσε η υπουργός σε ερώτημα μαθήτριας της Α' Λυκείου για το πότε επιτέλους θα γίνει γνωστό το σύστημα των εξετάσεων. Μάλιστα συνέστησε στους μαθητές να μην ανησυχούν και να ασχολούνται μόνο με τα μαθήματά τους και τα projects τους, προκαλώντας την αντίδραση του συνομιλητή της Γ. Παπαδάκη ότι είναι απαράδεκτο τέλος Δεκεμβρίου οι μαθητές να μην ξέρουν με ποιο σύστημα θα δώσουν εξετάσεις.

Οι μαθητές της Α' Λυκείου και οι φουρνιές που ακολουθούν δεν είναι μόνο τα παιδιά-θύματα της κρίσης, αλλά και τα θύματα της επιπολαιότητας και ελαφρότητας του υπουργείου Παιδείας.

 

http://www.alfavita.gr/artrog.php?id=53402

 

 

Σχόλια

20/12 21:55  Λουκρητια
Λαμπρη υπουργος!Τη μια μετα την αλλη τις κανει.Μοτερακι εχει;
20/12 22:42  gerodimos
Δεν παίζεται με τίποτις λέμε το άτομο.
Έχω και γιο στην Α΄Λυκείου φέτος.
Ρε που μπλέξαμε με τα τζιμάνια όλα!
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις