Ο Καφενές
Η Ωραία Ελλάς
Οικοδεσπότες
Σύνδεσμοι


MARFIN INVESTMENT GROUP - W
1690 αναγνώστες
Σάββατο, 29 Μαρτίου 2014
20:40
Σχετικές μετοχές:
ΜΙΓ
Σχόλια

29/03 20:49  gerodimos
Για να σκάσουν οι οχτροί μας!
01/04 23:45  gerodimos
Γιατί παίζει η mig?

Tο χαρτί δείχνει χαρακτήρα στο ταμπλό και μάλλον θα συνεχίσει στον ίδιο τόνο. Στο επόμενο τρίμηνο αναμένουμε την διάθεση των αδιάθετων ομολογιών του ΜΟΔ που μάλλον έχουν όνομα και επίθετο ISKANDAR SAFA-ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ της MIG και Πρόεδρος του ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της MIG: «η MIG ήλθε σε στρατηγική συνεννόηση με τον όμιλο εταιρειών ABU DHABI MAR/PRIVINVEST GROUP ("ADM") ώστε να αναζητήσουν και να αξιοποιήσουν από κοινού επενδυτικές ευκαιρίες στην Ελλάδα, την Κύπρο και την ευρύτερη περιοχή. Σύμφωνα με αυτή την συνεννόηση προβλέπεται ότι η ADM θα καταστεί μέτοχος ή/και επενδυτής μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου στην MIG, ύψους που θα καθορισθεί, το συντομότερο, πρακτικά, δυνατόν. Ταυτόχρονα ο κ. Ισκαντάρ Safa, πρόεδρος της ADM, θα εκλεγεί αντιπρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της MIG».

Με την τότε ανακοίνωση έχουμε δει μόνο το δεύτερο σκέλος τον Ισκαντάρ Σαφά Αντιπόεδρο της MIG, το πρώτο σκέλος απλά ανακοινώθηκε αλλά ακόμη δεν πραγματοποιήθηκε.
Εν αναμονή.
http://www.tovima.gr/finance/article/?aid=430158


MIG: Παράταση περιόδου διάθεσης αδιάθετων ομολογιών του ΜΟΔ
Παρατάθηκε έως την 30.6.2014, κατόπιν συναίνεσης του Εκπροσώπου των Ομολογιούχων Δανειστών, σύμφωνα με τους όρους του ΜΟΔ, η περίοδος διάθεσης των αδιαθέτων ομολογιών αμφοτέρων των σειρών του μετατρέψιμου ομολογιακού δανείου της MIG με ημερομηνία έκδοσης 29.7.2013, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.
http://www.capital.gr/news.asp?id=1942588
04/04 15:57  TRAID
Πετάει ο Χάρταρος!
05/04 08:44  gerodimos
Ωρέ τι ήταν αυτό της Παρασκευής?
07/04 20:54  gerodimos
Ο τίτλος της MIG βρίσκεται στα 0,55 ευρώ, επίπεδα που είχε να βρεθεί από τον Μάιο του 2011
Σημαντικές επιχειρηματικές και μετοχικές εξελίξεις επίκεινται σύντομα στον όμιλο της MIG.
Οι εξελίξεις θα αφορούν 1) τη νέα έκδοση ομολογιακού δανείου και 2) την αποδέσμευση του ομίλου από ορισμένες δραστηριότητες ή ακόμη και στρατηγικές συνεργασίες.
Όσον αφορά στο ομολογιακό, το οποίο θα είναι πολύ μικρότερης κλίμακας από τους αρχικούς σχεδιασμούς που έκαναν λόγο για 408 εκατ. ευρώ, είναι πιθανό να υπάρξει νέος στρατηγικός επενδυτής που θα αποκτήσει ποσοστό μειοψηφίας στη MIG.
Οι εξελίξεις περί του ομολογιακού μπορεί να λάβουν χώρα εντός των επομένων 10 ημερών.
Στο σκέλος της αποδέσμευσης του ομίλου από ορισμένες δραστηριότητες φαίνεται ότι σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις στην Attica Group, ενώ πωλείται η MIG Real Estate, ενώ σε διαδικασίες πώλησης βρίσκονται και οι δραστηριότητες σε Κύπρο και Κροατία.
Με τις κινήσεις αυτές, ο όμιλος της ΜIG θα ενισχύσει τα ίδια κεφάλαια και τη λογιστική αξία.
Να σημειωθεί ότι η MIG το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει ενισχυθεί στο χρηματιστήριο, πραγματοποιώντας υψηλούς όγκους.
Τις τελευταίες 6 συνεδριάσεις έχει διακινήσει περί τα 30 εκατ. μετοχές.
Ο τίτλος της MIG βρίσκεται στα 0,55 ευρώ, επίπεδα που είχε να βρεθεί από τον Μάιο του 2011.
http://www.bankingnews.gr/
10/04 12:58  gerodimos
Από το http://www.neoforum.gr

Εκ μέρους της διοίκησης του Ομίλου MIG θα ήθελα να ευχαριστήσω τους αναγνώστες του neoforum.gr για την τιμή να μας χαρακτηρίσουν ως «Χρυσή Μετοχή Μαρτίου».

Σε συνέχεια της ανακοίνωσης των Ετήσιων Αποτελεσμάτων για το οικονομικό έτος 2013, θα θέλαμε να τονίσουμε ότι παρά την παρατεταμένη ύφεση της Ελληνικής οικονομίας και την έκτακτη επιβάρυνση ύψους €28εκ στα αποτελέσματα του Ομίλου ΥΓΕΙΑ από την μονομερή, από την πλευρά του Ελληνικού Δημοσίου, υποχρέωση εφαρμογής των μηχανισμών αυτόματης επιστροφής και εκπτώσεων (claw back και rebate) στον κλάδο υγείας, τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) του Ομίλου MIG για το 2013, περιλαμβανομένων των εταιρειών συμμετοχών, ανήλθαν στα €8,6εκ κέρδη έναντι ζημιών €50,9εκ το 2012. Αυτό οφείλεται στη σημαντική ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας των θυγατρικών.
Χαρακτηριστικά να αναφέρουμε ότι τα ενοποιημένα λειτουργικά κέρδη (EBITDA) στο σύνολο των θυγατρικών το 2013 ανήλθαν στα €62,0εκ, καταγράφοντας ετήσια αύξηση 113% έναντι του 2012 (κέρδη €29,1εκ).

Η αύξηση της λειτουργικής κερδοφορίας προήλθε κατά κύριο λόγο από τη βελτίωση των αποτελεσμάτων των θυγατρικών ATTICA, "ΒΙΒΑΡΤΙΑ" και ΦΑΙ. Παράλληλα, η βελτίωση αποδίδεται στη συνεχιζόμενη ενίσχυση των περιθωρίων κέρδους, στην αποτελεσματική διαχείριση του κόστους, και στη βελτιωμένη αποδοτικότητα των επιχειρήσεων του Ομίλου.
Παρά τη βαθιά ύφεση της ελληνικής οικονομίας με τις συνακόλουθες αρνητικές επιπτώσεις στο διαθέσιμο εισόδημα και την κατανάλωση, αρκετές από τις εταιρείες του Ομίλου, με γνώμονα τη διατήρηση και διεύρυνση των μεριδίων αγοράς, την παροχή υψηλής ποιότητας προϊόντων και υπηρεσιών και τον εξορθολογισμό του κόστους, κατέγραψαν σημαντική ετήσια βελτίωση στα οικονομικά αποτελέσματά τους.

? Όμιλος "βιβαρτια": ενίσχυσε περαιτέρω την ηγετική του θέση στους κύριους τομείς δραστηριότητας, καταγράφοντας αύξηση στα μερίδια αγοράς τόσο στην αγ
10/04 12:59  gerodimos
? Όμιλος "βιβαρτια": ενίσχυσε περαιτέρω την ηγετική του θέση στους κύριους τομείς δραστηριότητας, καταγράφοντας αύξηση στα μερίδια αγοράς τόσο στην αγορά του φρέσκου γάλακτος (μερίδιο 32,5% το 2013) όσο και στην αγορά των κατεψυγμένων λαχανικών (μερίδιο 64,1% το 2013). Οι προσπάθειες εξορθολογισμού του κόστους και βελτίωσης της αποδοτικότητας συνέβαλαν στη σημαντική ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας (κέρδη EBITDA στα €14εκ το 2013 έναντι €1,7εκ το 2012).

? Όμιλος Attica: αφενός η αύξηση των πωλήσεων (2% ετησίως), χάριν της αύξησης του μεταφορικού έργου τόσο στην αγορά της Αδριατικής όσο και στην εγχώρια αγορά, και αφετέρου ο συνεχιζόμενος αποτελεσματικός περιορισμός του κόστους, συνέβαλαν στη σημαντική ενίσχυση της λειτουργικής κερδοφορίας (κέρδη EBITDA €27,1εκ έναντι €9,4εκ το 2012). Να τονίσουμε ότι ο όμιλος Attica κατέγραψε κέρδη EBIT για πρώτη φορά μετά το 2009 (€2εκ κέρδη έναντι ζημιών €17.7εκ το 2012).

? Όμιλος Υγεία: εξαιρουμένης της προαναφερθείσας έκτακτης επιβάρυνσης ύψους €28εκ λόγω της υποχρέωσης εφαρμογής των μηχανισμών αυτόματης επιστροφής και εκπτώσεων (claw back και rebate) στον κλάδο υγείας, τα ενοποιημένα κέρδη EBITDA κατέγραψαν σημαντική ενίσχυση (42% ετησίως) στα €21,8εκ, χάριν της συνεχιζόμενης αποτελεσματικής διαχείρισης του κόστους και της βελτίωσης της αποδοτικότητας.
Η Καθαρή Εσωτερική Αξία (ΝΑΟ) την 31.12.2013 ανήλθε στα €967εκ (έναντι €1,30δις την 31.12.2012), ποσό που αντιστοιχεί σε €1,26 ανά μετοχή (έναντι €1,68 την 31.12.2012). Η τιμή της μετοχής την 31 Μαρτίου 2014 διαπραγματευόταν στα €0,529 σε σημαντικό discount έναντι της Καθαρής Εσωτερικής Αξίας ανά μετοχή.

Η διοίκηση του Ομίλου MIG παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή της στρατηγικής δυναμικής διαχείρισης των στοιχείων του ενεργητικού με απώτερο στόχο τη μείωση του συνολικού δανεισμού, του εξορθολογισμού του κόστους και της περαιτέρω βελτίωσης της αποδοτικότητας των θυγατρικών εταιρειών, της μελλοντικής ανάπτυξης και της επικέντρωσης στις κύριες δραστηριότητες με θετι
10/04 13:01  gerodimos
Η διοίκηση του Ομίλου MIG παραμένει προσηλωμένη στην εφαρμογή της στρατηγικής δυναμικής διαχείρισης των στοιχείων του ενεργητικού με απώτερο στόχο τη μείωση του συνολικού δανεισμού, του εξορθολογισμού του κόστους και της περαιτέρω βελτίωσης της αποδοτικότητας των θυγατρικών εταιρειών, της μελλοντικής ανάπτυξης και της επικέντρωσης στις κύριες δραστηριότητες με θετικές προοπτικές, αποσκοπώντας στη δημιουργία προστιθέμενης αξίας για τους μετόχους κατά την προσδοκώμενη ανάκαμψη της Ελληνικής οικονομίας από τη βαθύτερη ύφεση των τελευταίων ετών.

Σας επισυνάπτω την Εταιρική Παρουσίαση και παραμένω στη διάθεσή σας.

click εδώ για την Εταιρική Παρουσίαση

Dimitris Haralabopoulos
Marfin Investment Group
Head of Investor Relations
67, Θησέως Ave.
146 71 Athens, Greece
Tel. : 30 210 3504046
Mob: 30 6941400014
dharalabopoulos@marfingroup.gr
11/04 23:36  gerodimos
Τελικά όλα δείχνουν ότι θα έχουμε νεώτερα σύντομα για την μετοχή της Mig και μάλλον έχει σχέση με το μάζεμα των μετοχών που γίνεται στο ταμπλό. Και μπαίνω γρήγορα στο σκεπτικό. Στον verdadeiro στο "νεοφορουμ" η mig εστειλε ΟΛΗ την παρουσιαση του Ομιλου στα αγγλικα που κανει σε θεσμικους επενδυτες στο εξωτερικο αυτες τις μερες http://www.neoforum.gr/viewtopic.php?f=308&t=11555&start=270 η οποία παρουσίαση είναι αυτή http://www.neoforum.gr/mig/MIG%20Corporate%20Presentation_FY2013.pdf
Ναι αλλά στο Roadshow από Πειραιώς ΑΧΕ στο Λονδίνο που γίνεται αυτή την στιγμή η mig απουσιάζει και αναφέρεται στο κείμενο ότι "Υπήρχαν σύμφωνα με πληροφορίες δύο ακόμα ελληνικές εταιρείες οι οποίες ακύρωσαν τη συμμετοχή τους στο roadshow, όχι λόγω προβλήματος αλλά ακριβώς λόγω θετικών εξελίξεων που λαμβάνουν χώρα τις τελευταίες ημέρες" http://www.euro2day.gr/news/market/article/1203596/roadshow-apo-peiraios-ahe-sto-londino.html
Αναμείνατε στο ακουστικό σας από ότι φαίνεται κάποιοι μπαίνουν στο χαρτί μάλλον μέσω των αδιάθετων περσινών ομολογιών και ταυτόχρονα ίσως μαζεύουν και από την αγορά που αυτή την στιγμή αυτό δειχνει το ταμπλό. Εν αναμονή των ειδήσεων.
Ίδωμεν.
12/04 17:31  paok4
Αντε γιατί μεγάλες φόλες φάγαμε με ΣΠΡΙ και ΧΑΤΖΚ.
13/04 10:21  gerodimos
Πάλι με χρόνια με καιρούς πάλι δικά μας θάναι ωρέ ΠΑΟΚτζή!
14/04 12:08  gerodimos
Το σχόλιό σας

Αναζήτηση
Προηγούμενα Άρθρα
Τελευταίες δημοσιεύσεις